Na de schitterende 12 op 12 bracht VC Herentals een bezoek aan Zwaneven, onderaan het klassement gerangschikt maar zeker niet te onderschatten met onder meer Joos Valgaeren (ex-rode duivel en actief geweest bij onder andere Celtic Glasgow en Club Brugge) in de rangen.De eerste verwittiging volgde dan ook vrij vlug met een poging van Fisette maar het schotje was niet meer dan een opwarmer voor De Booij. Herentals reageerde via een mooi inzenden van Heylen op Hassounfi die Van Brantegem in stelling bracht maar Nathan kopte over. Net voor het kwartier kon Verbert knap de bal onderscheppen, schakelde twee thuisspelers uit alsof ze niet bestonden maar geraakte niet voor sluitstuk De Backer die redding kon brengen met de voet. Beide ploegen wisselden de kansen goed af, Peeters probeerde het vanuit de tweede lijn maar zijn poging ging twee meter over doel. Ook Verbert kreeg voor de bezoekers nog een goede mogelijkheid, Bertels was de aangever maar Jonas kende niet het nodige geluk voor de gelijkmaker tegen de touwen te duwen. Peeters kreeg op het halfuur een reuzenkans om Zwaneven op voorsprong te brengen maar verzuimde om de score te openen. Nog geen minuut later na balverlies op het middenveld deed Fisette beter, met een lage schuiver bracht hij de plaatselijke blauwen op voorsprong. Herentals probeerde te reageren met een schitterende voorzet van Luyckx maar Verbert kreeg de bal aan de tweede paal niet meer onder controle. Het laatste wapenfeit uit de eerste helft kwam op naam van Guy Peeters (ex SKS) die een vrije trap in de grijparmen van De Booij plaatste.Ook in de tweede helft kwam het eerste gevaar van de thuisploeg, maar Fisette zijn vluchtschot ging nipt naast. Niet veel later een heet standje voor het VC doel, tot drie keer toe mocht een thuisspeler uithalen maar telkens werd de bal in de zestienmeter afgeblokt. Herentals probeerde wel het initiatief te nemen en deed dat ook maar kon niet echt gevaarlijke kansen bijeen voetballen. Heylen probeerde het daarom vanuit de tweede lijn en zijn verschroeiend schot verraste vriend en vijand en verdween achter De Backer in doel. Vijf minuten later stond VC bijna op voorsprong maar Van Brantegem kon net niet de uitgekomen doelman omspelen. De laatste noemenswaardige kans kwam nog op naam van Verbert die een voorzet pal op de lokale doelman kopte.Herentals kwam dus niet verder dan een gelijkspel en speelt daardoor zijn maximum kwijt. Ondanks het meeste balbezit voor rood-wit was is dit gelijkspel, zeker qua kansen gerechtvaardigd te noemen.[b] Antonia ging in Branddonk zwaar de boot in waardoor VC Herentals toch alleen aan de leiding komt in het klassement. [/b]Dit mag echter geen reden tot euforie worden, iedere week zal er geknokt moeten worden voor de punten en enkel zo zullen zij onze ambitie, eindronde, tot een goed einde kunnen brengen. Volgende week wacht de eerste van een reeks derby’s thuis tegen Linda Olen. Een match die een al weken sterk spelende Thomas Wouters met stip heeft aangeduid in de agenda.VC Herentals speelde met: De Booij Niel, Wouters Thomas, Spiessens Bart, Van Ende Dimitri, Verwimp Stef, Bertels Jurgen, Luyckx Lars, Van Brantegem Nathan, Verbert Jonas, Hassounfi Brahim, Heylen Gerd.Bank: Van Den Schoor Dieter, Benijts Kristof, Pauwels Simon, Vandecraen SamuelVervangingen: 60e: Pauwels Simon voor Lars Luyckx ; 78e Benijts Kristof voor Hassounfi BrahimGele kaarten: Van Brantegem Nathan.Doelpunten: 31e Fisette Karl 1 – 0 ; 65e Heylen Gerd 1 - 1.[i]Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC / ThalsFM.[/i]